Що таке сидр: теорія напою
Сидр може бути різним за своїми характеристиками: від сухого до солодкого, від тихого до ігристого. Основними факторами, що впливають на смак, є сорт яблук, технологія бродіння та ступінь витримки. Напій часто споживають як освіжаючий, злегка газований варіант алкоголю, який поєднує фруктову свіжість з приємною кислинкою. Це робить його популярним серед любителів легких алкогольних напоїв.
Британці є найбільшим у світі споживачами сидру на душу населення: п’ятдесят шість відсотків яблук, вирощених у Великобританії, йдуть на виробництво сидру. Вест Кантрі та Сомерсет — найвідоміші регіони для вирощування яблук і виробництва всіх видів сидру, від міцного, мутного традиційного сухого сидру з насиченим смаком до більш популярних яскравих, ігристих, освіжаючих сидрів.
Сидр склад — це яблучний сік і природна ферментація. Сидр без цукру і дріжджів — це сидр натуральний, який багато сторіч робили сидровари у всіх країнах Європи та в Україні. Він максимально корисний, освіжаючий і приємний на смак.
Види сидру: короткий огляд
Цей тип сидру виготовляється з невеликою кількістю цукру або без нього, що забезпечує гострий і терпкий смак. Сухий сидр часто виготовляють із «сидрових» яблук, які мають вищий рівень таніну, ніж звичайні. Це надає напою характерної гіркоти та терпкості. Сухий сидр ідеально підходить для тих, хто віддає перевагу менш солодким напоям, а також для поєднання з солоними або гострими стравами.
Як і слід очікувати, солодкий сидр виготовляється з яблук, які мають вищий вміст цукру, що призводить до більш солодкого смаку. Для солодкого сидру зазвичай використовують стандартні або десертні яблука, і часто напій має більш м’який фруктовий смак, ніж у сухого сидру. Якщо ви полюбляєте ласощі, або якщо ви ніколи не куштували сидр, солодкий напій — чудовий варіант.
Це просто сидр, який не піддавався газуванню, в результаті чого виходить максимально м’який напій без бульбашок. Тихий сидр може бути як сухим, так і солодким, і часто має м’якший, менш шипучий смак, ніж ігристий напій. Тихий сидр ідеально підходить для самостійного вживання або в поєднанні з насиченою або ситною їжею. Він дуже нагадує звичайне яблучне вино.
Якщо ви віддаєте перевагу легким шипучим напоям, вам більше підійде ігристий сидр. Ігристий сидр — це напій, який був газований природнім шляхом, і це надає йому «бульбашкового», освіжаючого смаку. Але будьте уважні: розмір і приємність бульбашок — тема, яка заслуговує окремого вивчення. У кожного виробника є свої секрети виготовлення ігристого.
У той час як сидри масового виробництва можна знайти в більшості магазинів і супермаркетів, крафтові сидри стають дедалі популярнішими. Крафтовий сидр в Україні виготовляють незалежні виробники, які використовують традиційні методи та місцеві інгредієнти. Крафтові напої ідеально підходять для тих, хто хоче вивчити світ сидру за межі масового виробництва.
Сидр — це пиво чи вино? Виготовлення сидру — це неймовірно продуманий процес. На відміну від пива, при бродінні використовуються природні цукри, що містяться в яблуках. Пиво ґрунтується на перетворенні крохмалю із зернових — це процес, який відбувається на пивоварні перед початком бродіння пива. У яблуках цукор утворюється, коли фрукти дозрівають під сонячним промінням у саду.
Яблучний сидр виготовляється шляхом бродіння яблучного соку подібно до білого вина, тоді як пиво вариться із зернових, які є джерелом глютену, хмелю та дріжджів. Тож сидр — користь, тому що він безпечний для людей з непереносимістю глютену, і набагато корисніший за пиво.
Сидр в Україні робиться з яблук, які не схожі на ті плоди, що ви купуєте на ринку. Сорти яблук, які ми використовуємо для виготовлення нашого сидру, мають особливо високий вміст кислот і дубильних речовин. Вони вирощуються ексклюзивно для нас у садах Закарпаття, що розташовані поряд з нашим підприємством. Хто робить кращий сидр в Україні? Monbar! Переконайтесь у цьому самі!
Блог
Купити натуральний яблучний сидр без цукру в Україні.
Оберіть свій улюблений смак серед нашої колекції. Кожен напій виготовлений з турботою про якість. Природні інгредієнти, традиційна рецептура і жодних штучних домішок.