Що таке сидр: теорія напою

Сидр може бути різним за своїми характеристиками: від сухого до солодкого, від тихого до ігристого. Основними факторами, що впливають на смак, є сорт яблук, технологія бродіння та ступінь витримки. Напій часто споживають як освіжаючий, злегка газований варіант алкоголю, який поєднує фруктову свіжість з приємною кислинкою. Це робить його популярним серед любителів легких алкогольних напоїв.
Британці є найбільшим у світі споживачами сидру на душу населення: п’ятдесят шість відсотків яблук, вирощених у Великобританії, йдуть на виробництво сидру. Вест Кантрі та Сомерсет — найвідоміші регіони для вирощування яблук і виробництва всіх видів сидру, від міцного, мутного традиційного сухого сидру з насиченим смаком до більш популярних яскравих, ігристих, освіжаючих сидрів.
Сидр склад — це яблучний сік і природна ферментація. Сидр без цукру і дріжджів — це сидр натуральний, який багато сторіч робили сидровари у всіх країнах Європи та в Україні. Він максимально корисний, освіжаючий і приємний на смак.

Види сидру: короткий огляд

Сухий сидр

Цей тип сидру виготовляється з невеликою кількістю цукру або без нього, що забезпечує гострий і терпкий смак. Сухий сидр часто виготовляють із «сидрових» яблук, які мають вищий рівень таніну, ніж звичайні. Це надає напою характерної гіркоти та терпкості. Сухий сидр ідеально підходить для тих, хто віддає перевагу менш солодким напоям, а також для поєднання з солоними або гострими стравами.

Солодкий сидр

Як і слід очікувати, солодкий сидр виготовляється з яблук, які мають вищий вміст цукру, що призводить до більш солодкого смаку. Для солодкого сидру зазвичай використовують стандартні або десертні яблука, і часто напій має більш м’який фруктовий смак, ніж у сухого сидру. Якщо ви полюбляєте ласощі, або якщо ви ніколи не куштували сидр, солодкий напій — чудовий варіант.

Тихий сидр

Це просто сидр, який не піддавався газуванню, в результаті чого виходить максимально м’який напій без бульбашок. Тихий сидр може бути як сухим, так і солодким, і часто має м’якший, менш шипучий смак, ніж ігристий напій. Тихий сидр ідеально підходить для самостійного вживання або в поєднанні з насиченою або ситною їжею. Він дуже нагадує звичайне яблучне вино.

Ігристий сидр

Якщо ви віддаєте перевагу легким шипучим напоям, вам більше підійде ігристий сидр. Ігристий сидр — це напій, який був газований природнім шляхом, і це надає йому «бульбашкового», освіжаючого смаку. Але будьте уважні: розмір і приємність бульбашок — тема, яка заслуговує окремого вивчення. У кожного виробника є свої секрети виготовлення ігристого.

Крафтовий сидр

У той час як сидри масового виробництва можна знайти в більшості магазинів і супермаркетів, крафтові сидри стають дедалі популярнішими. Крафтовий сидр в Україні виготовляють незалежні виробники, які використовують традиційні методи та місцеві інгредієнти. Крафтові напої ідеально підходять для тих, хто хоче вивчити світ сидру за межі масового виробництва.

Сидр — це пиво чи вино? Виготовлення сидру — це неймовірно продуманий процес. На відміну від пива, при бродінні використовуються природні цукри, що містяться в яблуках. Пиво ґрунтується на перетворенні крохмалю із зернових — це процес, який відбувається на пивоварні перед початком бродіння пива. У яблуках цукор утворюється, коли фрукти дозрівають під сонячним промінням у саду.
Яблучний сидр виготовляється шляхом бродіння яблучного соку подібно до білого вина, тоді як пиво вариться із зернових, які є джерелом глютену, хмелю та дріжджів. Тож сидр — користь, тому що він безпечний для людей з непереносимістю глютену, і набагато корисніший за пиво.
Сидр в Україні робиться з яблук, які не схожі на ті плоди, що ви купуєте на ринку. Сорти яблук, які ми використовуємо для виготовлення нашого сидру, мають особливо високий вміст кислот і дубильних речовин. Вони вирощуються ексклюзивно для нас у садах Закарпаття, що розташовані поряд з нашим підприємством. Хто робить кращий сидр в Україні? Monbar! Переконайтесь у цьому самі!

Блог

Яблучний сидр купити Монбар без цукру у пляшках поруч з дерев’яною бочкою — крафтовий сидр з яблук з України

Який яблучний сидр купити і що таке сидр? 7 порад від сомельє Монбар

Перед тим, як яблучний сидр купити в Україні, потрібно з’ясувати що таке сидр? Проблема у тому, що виробники називають сидром все, що…
Monbar крафтовий сидр Закарпаття

Крафтовий сидр без цукру з Закарпаття: Як Monbar підкорює український ринок

Повномасштабна війна в Україні змінила життя мільйонів. Але водночас вона показала: не можна сидіти, склавши руки. Треба діяти: в тому числі відновлювати…
Крафтовий сидр з Закарпаття

Сидр в Україні: від традицій до сучасних трендів

Сидр — напій, який захоплює серця своєю свіжістю та природним смаком яблук. Він має давню історію. І хоча він традиційно асоціюється з…
Закарпатський сидр

Закарпатський сидр: чому цей регіон ідеально підходить для вирощування яблук

Закарпаття, зі своїм унікальним кліматом і багатою історією садівництва — один з найкращих регіонів України для вирощування яблук, які використовують, щоб робити…

Купити натуральний яблучний сидр без цукру в Україні.

Оберіть свій улюблений смак серед нашої колекції. Кожен напій виготовлений з турботою про якість. Природні інгредієнти, традиційна рецептура і жодних штучних домішок.

Крафтовий яблучний сидр Monbar зі смаком яблука та груші — рецепт яблучного сидру з фруктами.

Сидр груша напівсолодкий закарпатський «яблуко-груша» купити в Україні

Відкрийте для себе сидр груша від Monbar — чудове поєднання смаків яблука та груші.

99 грн.

Крафтовий яблучний сидр Monbar — натуральний рецепт яблучного сидру без цукру.

Сидр з яблук крафтовий напівсухий «яблуко» купити в Україні

Крафтовий закарпатський сидр яблучний брют — ідеальний вибір для цінителів класики. 

99 грн.

Крафтовий яблучний сидр Monbar рожевий — рецепт яблучного сидру із соком червоних яблук

Крафтовий закарпатський сидр Розе напівсухий купити в Україні

Сидр яблучний «Розе» — справжній витвір мистецтва від Monbar. Вам сподобається його цікавий смак. 

99 грн.

Крафтовий яблучний сидр Monbar зі смаком яблука та бузини — ароматний яблучний сидр.

Сидр з бузини напівсухий крафтовий «яблуко-бузина» купити в Україні

Сидр з бузини від Monbar — це поєднання яблучної свіжості та ніжного квіткового аромату.

99 грн.

Цей сайт використовує файли cookie

Ми використовуємо файли cookie, щоб персоналізувати вміст і рекламу, надавати функції соціальних мереж і аналізувати наш трафік. Ми також надаємо інформацію про ваше використання нашого веб-сайту нашим партнерам із соціальних мереж, реклами та аналітики, які можуть поєднувати її з іншою інформацією, яку ви їм надали або зібрали під час використання вами їхніх послуг. Продовжуючи користуватися нашим сайтом, ви погоджуєтеся із використанням файлів cookie, а також приймаєте нашу Політику конфіденційності та Умови використання.

Добре, я розумію

Напишіть нам