09 Листопада 2024
Класичний яблучний сидр в домашніх умовах

Цей яблучний сидр буде мати чистий, свіжий смак з природною кислинкою та легким ароматом садових фруктів. Спробуйте приготувати яблучний сидр: швидкий рецепт допоможе отримати класичний варіант домашнього напою.
-
Візьміть 10 кг свіжих яблук. Найкраще використовувати різні сорти для балансу солодкого і кислуватого смаку. Добре промийте яблука.
-
Наріжте яблука на шматки та подрібніть їх у блендері або спеціальній дробарці.
-
Використовуйте прес для соку або марлю, щоб віджати сік з подрібнених яблук. Вилийте сік у чистий контейнер для бродіння, заповнюючи його максимум на 3/4 об’єму.
-
Додайте спеціальні дріжджі для сидру та трохи цукру (за бажанням для підсилення бродіння).
-
Закрийте контейнер гідрозатвором і залиште його в прохолодному темному місці на 1-2 тижні. Температура повинна бути близько 15-20°C.
-
Після завершення бродіння відфільтруйте сидр, перелийте в інший контейнер і залиште витримувати ще на 2-4 тижні.
Через 1-2 місяці ви можете спробувати свій сидр з яблучного соку. Якщо щось не вийшло або смак не до вподоби, краще замовте крафтовий сидр у професійного виробника.
Поділитися
Купити натуральний яблучний сидр без цукру в Україні.
Оберіть свій улюблений смак серед нашої колекції. Кожен напій виготовлений з турботою про якість. Природні інгредієнти, традиційна рецептура і жодних штучних домішок.
Рекомендовані статті